Η Χώρα του Παραμυθιού

 

Γράψε την πρώτη Aξιολόγηση

Με στραμμένο το βλέμμα σε εκπαιδευτικά συστήματα που προάγουν την ουσιαστική και αβίαστη μόρφωση (φινλανδικό σύστημα) βάζουμε το μικρό μας λιθαράκι στην προσπάθεια για ένα…………….. καλύτερο σχολείο !!!

Λέγοντας όμως καλύτερο σχολείο τι εννοούμε? Ότι είναι μεγαλύτερο και καλύτερο σε κτιριακή υποδομή και σε παροχές ?Ότι οι μαθητές γίνονται καλύτεροι άνθρωποι γενικά και αόριστα? Ή μήπως πιο έξυπνοι?

Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο σχολείο για εμάς σημαίνει ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σχολείο … που να γαλουχεί και να προάγει παιδιά με ανεπτυγμένη κριτική σκέψη.

Που να μεταδίδει την αγάπη για μάθηση. Που να μεταλαμπαδεύει αξίες. Που να δίνει στα παιδιά την δυνατότητα ν ανακαλύψουν τα ταλέντα τους. Που να τα εφοδιάζει για… το αύριο. Που να τα μαθαίνει να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους.

Και το κυριότερο:

Να τα μαθαίνει να κυνηγούν………..… τα όνειρά τους…….!!!!

Για όλους εμάς…

 

Πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης

Hand to hand

Το σχολείο μας , δείχνοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία, δημιουργεί το πρόγραμμα Hand to hand .Ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή μειωμένων διδάκτρων για το προνηπιακό τμήμα και το νηπιαγωγείο και για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να επενδύσουν στη μόρφωση των παιδιών τους αλλά αντιμετωπίζουν ειδικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που τους δυσκολεύουν να στηρίξουν ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.