H «Φωλίτσα» διαθέτει 10 τμήματα όπου τα παιδιά είναι κατανεμημένα ανά εξάμηνο, ξεκινώντας από 6 μηνών και φτάνοντας 6 χρονών. H ηλικιακή αυτή ομοιογένεια διευκολύνει τα παιδιά να έχουν την ίδια αφετηρία πνευματικής ανάπτυξης και το ίδιο σημείο επικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται πολύπλευρα ερεθίσματα στη μοναδικότητά τους. Παράλληλα, η επάρκεια του προσωπικού μας με την επιστημονική του κατάρτιση και την αγάπη του για τα παιδιά εξασφαλίζουν την ποιότητα στη φροντίδα και εκπαίδευσή τους.

H ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων τους επιτυγχάνεται μέσα από ένα πλούσιο παιδαγωγικό υλικό κι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιμελούνται κι εφαρμόζουν σωστά οι νηπιαγωγοί μας. Eιδικά για το βρεφικό τμήμα έχουμε διασφαλίσει ιδιαίτερα μικρή αναλογία βρεφών ανά βρεφοκόμο σε εγκατάσταση ειδικά σχεδιασμένη από αρχιτέκτονα.

H καθημερινή μας επικοινωνία με τους γονείς και οι τακτικές συναντήσεις νηπιαγωγών-γονέων έχουν δημιουργήσει μια άριστη συνεργασία στα πλαίσια ενός αλληλοσυμπληρούμενου ρόλου στη φροντίδα και αγωγή των παιδιών. Tο παιδαγωγικό επίσης πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο από πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικών προτάσεων και happenings στον παιδότοπο της «Φωλίτσας», ώστε να παρέχονται όλα τα ερεθίσματα και να εξασφαλίζονται όλες οι προϋποθέσεις για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Tην ευθύνη παρακολούθησης της υγείας και διατροφής των παιδιών έχει αναλάβει μόνιμη ιατρική ομάδα από παιδίατρο, παιδοχειρουργό και παιδοοδοντίατρο σε συνεργασία με διατροφολόγο. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα περιβάλλον ανθρώπινο και δυναμικό που έχει την ικανότητα να αναβαθμίζεται διαρκώς, ώστε πάντα να εγγυάται την ποιότητα στο έργο του.

Tο 2008 μετά από σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων για ένταξη των παιδικών σταθμών στο υπουργέιο παιδείας, η «Φωλίτσα» έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στεγάσει το εγκεκριμένο νηπιαγωγείο της. Έτσι, σήμερα, παρέχει και αυτήν τη δυνατότητα στα παιδιά που φιλοξενεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της. Ένα ολόκληρο κτίριο στεγάζει το εγκεκριμένο νηπιαγωγείο με ωράριο λειτουργίας 6.00 π.μ.-6.00 π.μ.

1 Aξιολόγηση για ΦΩΛΙΤΣΑ

athanasiou.m.kat76 1 Aξιολογήσεις
Kat&Mar
5.0.0

Εξαιρετικός παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο με την πιο μακροχρόνια παρουσία στην ευρύτερη περιοχή . Οι χώροι, οι εκπαιδευτικοί, το υλικό, το πρόγραμμα, οι πρόσθετες δραστηριότητες, η αξιολόγηση της ψυχοπνευματικής ανάπτυξης των βρεφών και νηπίων, είναι όλα σχεδιασμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τα παιδιά. Με εξειδικευμένη προσοχή και φροντίδα στο καθένα και με συχνή ουσιαστική επικοινωνία με τους γονείς, ώστε να επιτυγχάνεται συντονισμένη προσπάθεια οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος, τα παιδιά εισάγονται ομαλά στην κοινωνικοποίηση και τους διεγείρεται το αίσθημα ευθύνης και η φιλομάθεια, ενώ παράλληλα έχουν μια χαρούμενη και ξέγνοιαστη καθημερινότητα. Θερμά συγχαρητήρια!!!

Η αξιόλγηση αυτή ήταν ...; Interesting 1 LOL 1 Love 2