Φεγγαρόστρατα Νο1

 

2.7/51 Aξιολογήσεις

Η Ιστορία μας

Σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον κατάλληλο για τις ανάγκες αυτής της ευαίσθητης ηλικίας όπου γίνονται τα πρώτα σημαντικά βήματα του παιδιού αλλά και χτίζονται τα πρώτα θεμέλια για μια δυνατή και ισορροπημένη προσωπικότητα, με το αίσθημα της ευθύνης και της ευαισθησίας, δημιουργήσαμε από το 1994 με πολλή φροντίδα και μεράκι, αλλά και με καθημερινή προσωπική απασχόληση τη ΄΄ΦΕΓΓΑΡΟΣΤΡΑΤΑ΄΄. Ένα χώρο που εδώ και 20 χρόνια υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους με πολλή αγάπη φροντίδα, ευαισθησία και υπευθυνότητα, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν εύκολα και ομαλά σε ένα χώρο που θα γίνει το δεύτερο σπίτι τους.

Φιλοσοφία

Αγαπητοί Γονείς,

Αναγνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα του χρόνου που βιώνει η σημερινή σύγχρονη ελληνική οικογένεια και τον αγώνα που κάνει για την καθημερινότητα με αποτέλεσμα να απομένει ελάχιστος χρόνος για την ενασχόληση με τα παιδιά μας.
Είναι, λοιπόν, χρέος μας να προσέξουμε ιδιαίτερα και να επιλέξουμε σωστά το πού θα εμπιστευθούμε την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών μας.
Το πώς θα διαμορφωθεί η ψυχική τους ισορροπία σε αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, είναι το σημαντικότατο σημείο που πρέπει να προσεγγίσουμε με λεπτότητα και ευαισθησία. Γιατί τα ερεθίσματα της νηπιακής ηλικίας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο χαρακτήρα και την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους στη μετέπειτα ζωής τους.

Η αντίληψη πολλών για την έννοια Παιδικός Σταθμός ή Κέντρο Προσχολικής Αγωγής στέκεται απλά και μόνο σε ένα χώρο φύλαξης.
Το περιεχόμενο όμως αυτής της έννοιας είναι τελείως διαφορετικό..
Οι παιδικοί σταθμοί έχουν πάψει να είναι ένα απλό κέντρο φύλαξης παιδιού, αλλά ένας ζωτικός χώρος που παίζουν, αναπνέουν, και πλάθονται άνθρωποι.
Στον Παιδικό Σταθμό το παιδί δεν πρέπει να είναι ο ¨παθητικός¨ δέκτης διδασκαλίας μέσα από ένα θέαμα.
Το παιδί πρέπει να καλλιεργεί όλες τις ευαισθησίες του και να αναπτύσσει τις εκφραστικές του ικανότητες αβίαστα και ελεύθερα.
Να αναπτύσσει και να απελευθερώνει τη Φαντασία του
Να συνειδητοποιεί την ανατομία της κίνησης
Να επικοινωνεί με τα άλλα μέλη της ομάδας.
Να συνεργάζεται-να υποχωρεί-να υπολογίζει-να σέβεται.
Με κύριο παράγοντα το παιχνίδι και την αισθησιοκινητική δράση να φτάνει σε ένα σημείο αυτοέκφρασης. Να ευαισθητοποιηθεί μέσο των τεχνών και να του δοθεί η ευκαιρία να τις προσεγγίσει, να τις γευτεί και να γίνει δημιουργός τους.

Βασικό μέλημά μας είναι η παρατήρηση του παιδιού σε μια προσπάθεια καταγραφής των βαθύτερων αναγκών και των αναμενόμενων δυσκολιών περάσματος από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο άλλο .
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι σ’ ένα χώρο που φιλοδοξεί να είναι χώρος ανάπτυξης – φαντασίας – δημιουργίας, θεωρούμε αναγκαία τη συνεργασία γονιού – παιδιού – παιδαγωγού.

Στα πλαίσια αυτά, τόσο σε επίπεδο διδακτικής μεθοδολογίας, εποπτικού υλικού και ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού η αναζήτηση γίνεται με αυστηρά κριτήρια.
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες παροχές διατηρώντας το πλεονέκτημα της άμεσης εποπτείας που συνεπάγεται η λειτουργία μιας μικρής σχολικής μονάδας.

Εάν εσείς το αποφασίσετε,
Εμείς σας περιμένουμε με χαρά να συζητήσουμε από κοντά για το παιδί σας.

1 Aξιολόγηση για Φεγγαρόστρατα Νο1

magdakappatou71 1 Aξιολογήσεις
Κυρια
2.7

Με μια ψεύτικη βεβαίωση κατέστρεψαν την ζωή του παιδιού μου για πάντα 😢

Η αξιόλγηση αυτή ήταν ...; Interesting 4 LOL 0 Love 0