Πινόκιο

 

Γράψε την πρώτη Aξιολόγηση

Ερευνητικά δεδομένα παγκοσμίως αποδεικνύουν τη καθοριστική επιρροή που έχει το παιχνίδι για το παιδί στη διαδικασία της μάθησης του κόσμου που το περιβάλλει . Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα του χρόνου που βιώνει η σύγχρονη ελληνική οικογένεια με τις περισσότερες πλέον μητέρες να εργάζονται έχει σαν αποτέλεσμα να απομένει ελάχιστος χρόνος για την ενασχόληση με τα παιδιά . Στο παιδικό σταθμό ΠΙΝΟΚΙΟ δίνουμε ξεχωριστή σημασία ώστε κάθε παιδί να αποκτήσει την ευκαιρία να χαρεί το παιχνίδι όσο το ίδιο επιθυμεί.

Το κτίριο όπου στεγαζόμαστε είναι οργανωμένο γύρω από ένα αίθριο, μια μεγάλη εσωτερική αυλή που αποτελεί την “καρδιά” του παιδικού σταθμού όπου υπάρχουν παιχνιδοκατασκευές κούνια , τσουλήθρα, τραμπάλα , αυτοκίνητο φτιαγμένα από πλαστικό υλικό και στρογγυλοποιημένα, χωρίς επικίνδυνες γωνίες.. Τριγύρω κατανέμονται μεγάλες ευρύχωρες αίθουσες που επιτρέπουν στο παιδί να κινείται με
άνεση ακόμη και το χειμώνα . Στους χώρους αυτούς , κάθε ηλικία , οργανωμένα , παρακολουθεί το ξεχωριστό ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το στάδιο της πνευματικής και σωματικής της εξέλιξης , σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας . Για παράδειγμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει είτε παιχνίδια όπως ο χορός , που βοηθούν στο συντονισμό του σώματος , είτε παιχνίδια όπως η τραμπάλα όπου κατανοείται η σημασία της συνεργασίας .

Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί σπάνια φιλοξενούν βρέφη στις εγκαταστάσεις τους, λόγω του ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας χρειάζονται αυξημένη φροντίδα .Στο Μοσχάτο είμαστε ο μοναδικός παιδικός σταθμός που έχει την άδεια να φιλοξενεί βρέφη ηλικίας από 6 έως 24 μηνών . Η σύγχρονη υποδομή για νεογέννητα και η συνεχή παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού προσφέρουν στα βρέφη μια ολοκληρωμένη φροντίδα αντίστοιχη με αυτή της οικογένειας. Η διατροφή των παιδιών , για παράδειγμα ,καθορίζεται από την παιδίατρο , σύμφωνα με τις σύγχρονες απόψεις για την υγιεινή διατροφή . Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τη χορήγηση στα παιδιά νωπών φρούτων και λαχανικών και νωπού κρέατος . Το ημερήσιο πρόγραμμα για τα βρέφη εστιάζεται περισσότερο σε εφαρμογή ατομικών προγραμμάτων που βοηθούν στο βάδισμα και στην ομιλία μέσα από διάφορα παιχνίδια με ανθρώπινη φωνή και αναζήτηση του αγαπημένου τους παιχνιδιού .

Ελάτε να μας γνωρίσετε , να ακούσετε τις φωνές των μικρών παιδιών να δείτε το γέλιο και τη χαρά τους όταν παίζουν και να χαρείτε ένα παιδικό σταθμό με ευτυχισμένα παιδιά .