Ελα να Παίξουμε

 

Γράψε την πρώτη Aξιολόγηση

Μαθαίνω πως να μαθαίνω και συνειδητοποιώ πως το μέλλον ανήκει σε μένα!!

Τα παιδιά του σήμερα ειναι οι ενήλικες του αύριο.

Στο «Έλα να παίξουμε» εκπροσωπούμε τη δημιουργική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ξεκινήσαμε το 1995 με στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά ένα χώρο που ακούει και σέβεται τις ανάγκες τους, τις επιθυμίες τους και την προσωπικότητά τους.

Έχοντας σαν αφετηρία το δρόμο προς τη μάθηση (μαθαίνω πως να μαθαίνω) έχουμε δημιουργήσει ένα παιδοκεντρικό περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα μέσα στο οποίο τα παιδιά αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται και αποκτούν τις δικές τους εμπειρίες. Με διακριτικές παροτρύνσεις, ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μαθαίνουν βιωματικά και ουσιαστικά μέσα από την παρατήρηση, την αναζήτηση και τον πειραματισμό.

Στόχος μας η κατάκτηση της γνώσης μέσα από την ουσιαστική κατανόηση, η δημιουργία αυτόνομων ατόμων, με έντονο κίνητρο, θετική διάθεση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τη μάθηση.

Παρακολουθώντας και ακολουθώντας τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις (ενδεικτικά Reggio Emilia, project zero) οι εικαστικές αναζητήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός μας.

Θέλουμε τα παιδιά μας να πιστεύουν στον εαυτό τους, στις δυνατότητες τους και να αισθάνονται έτοιμα να χαράξουν την δική τους μοναδική πορεία!!!

Άλλωστε καθένας είναι διαφορετικός και αυτό από μόνο του είναι υπέροχο!!!

Βλέποντας τα πράγματα από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Στο “Έλα να παίξουμε” εφαρμόζουμε ένα παιδοκεντρικό πρόγραμμα, αναπτυξιακά κατάλληλο, που βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση. Οι καθημερινές μας δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνούν, να πειραματίζονται, να ανακαλύπτουν και συγχρόνως να μαθαίνουν. Χρησιμοποιώντας ποικίλα εκπαιδευτικά μέσα, δίνουμε στα παιδιά ερεθίσματα για να μάθουν για τον εαυτό τους και για τον κόσμο γύρω τους.

Στόχος μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών: γνωστική, συναισθηματική, κοινωνική και κινητική!

Οι παιδαγωγοί μας επιλέγονται με κριτήριο την εκπαίδευσή τους στον τομέα της προσχολικής αγωγής, τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους. Είναι άνθρωποι δημιουργικοί και ανοιχτοί στο καινούριο. Αφοσιωμένοι στο όραμα του Έλα να παίξουμε δημιουργούν ένα συναρπαστικό και ζεστό περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά αλληλεπιδρούν, αναπτύσσονται και μαθαίνουν ενεργητικά.