Αυλαία

 

Γράψε την πρώτη Aξιολόγηση

Η ιστορία μας…

“Μια φορά κι έναν καιρό, το 1997 ήτανε θαρρώ, γεννήθηκε ένα σχολειό πού το ‘λεγαν «Αυλαία»!
Μια φθινοπωρινή μέρα του Σεπτέμβρη, άνοιξε η αυλαία και εμφανίσθηκαν πολλοί μικροί πρωταγωνιστές, κάποιοι απ’ αυτούς με πάνες!
Ωστόσο, το θάρρος το ‘χαν περισσό. Νίκησαν τους φόβους τους και ξεκίνησαν. Ο καθένας απ’ αυτούς μοναδικός, ξεχωριστός, πολύτιμος!
Παιδαγωγοί και παιδιά αρχίσαμε να σκηνοθετούμε και να παίζουμε στη δική μας παράσταση ζωής: ανακαλύπτοντας τις κλίσεις μας, αποκτώντας κριτικό πνεύμα.
Με πυξίδα το όνειρο, τη φαντασία, τη γνώση, το χιούμορ και συνταξιδευτές μας όλες τις «καλές τέχνες», κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι καινούριο για τον εαυτό μας και τους φίλους μας και αυτό το «κάτι» το αγαπάμε!
Κάνουμε τη γνώση παιχνίδι και την κατακτάμε! Ο γραμματόκοσμος γίνεται μαγική σφαίρα που μας ταξιδεύει και ζωντανεύει κόσμους παραμυθένιους! Παίζοντας στο δικό μας «έργο» αποκτούμε αυτοπεποίθηση και αυτονομία.
Ανοίγοντας πια με σιγουριά τα φτερά μας, πετούμε στον πραγματικό κόσμο. Παραχωρούμε τη θέση μας. Ωστόσο, φεύγοντας γνωρίζουμε πλέον ότι θα ‘μαστε για πάντα πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής!
Και η παράσταση συνεχίζεται…
Με πυξίδα το όνειρο και τη φαντασία… κάθε μέρα!!!”

Ο χώρος μας
Η «Αυλαία» βρίσκεται σ` ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο κατάλληλα στις ανάγκες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, πλούσιο σε ερεθίσματα, που παρέχει ευελιξία, ψυχική και σωματική δημιουργικότητα, ποιότητα, αισθητική, και πλήρη ασφάλεια.

Στεγάζεται σε ισόγεια μονοκατοικία, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο και διακοσμημένο (από την Εταιρία εσωτερικής διακόσμησης της κας Άννας Αβραμιάν)για να δεχθεί παιδιά αυτής της ηλικίας.

Η κατασκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και πληρεί στο έπακρο τις προδιαγραφές λειτουργίας του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας & του Υπουργείου Παιδείας.

Όλος ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.