Πόλκα-Φροέλεν

 

Γράψε την πρώτη Aξιολόγηση

Η Ιστορία μας

“ Για να φτιάξεις … ιστορία, πρέπει να γνωρίζεις την…. προϊστορία. “

Ξεφυλλίζοντας όλα αυτά τα χρόνια -από το 1977 – την Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική μας πορεία ξαναφέρνουμε στο νου τις πρώτες στιγμές του οράματος και του ονείρου που είχαμε δημιουργήσει και βλέπουμε ότι ο χρόνος μας έδωσε τη χαρά να ζήσουμε αυτή τη δημιουργία.

Τότε που ερευνούσαμε επιστημονικά την προοπτική ανάπτυξης της Αθήνας και τις συνέπειες που θα είχε αυτή η ανάπτυξη…

Τότε που επιλέγαμε την Κηφισιά και τα συγκεκριμένα κτίρια και διαμορφώναμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με μελετημένες παρεμβάσεις, ώστε και σήμερα μετά από τόσα χρόνια να πρωτοπορούν σε λειτουργικότητα, παιδαγωγική διαδικασία και αντίληψη.

Τότε που δημιουργήσαμε με προσοχή, προοπτική, γνώση και φροντίδα τις ονομασίες των παιδαγωγικών μας κέντρων, ώστε με αγώνα και ψυχή να ταυτισθούν αυτά με τους ανθρώπους και το περιεχόμενο του έργου που θα προσέφεραν.

Τότε που οι λέξεις, οικολογία, ανακύκλωση, περιβάλλον, παιδική λογοτεχνία, μουσειακή αγωγή, προσχολική κίνηση και θεατρική έκφραση ήταν … άγνωστες σ’ αυτούς τους χώρους.

Σήμερα, βλέποντας τους καρπούς και τις ρίζες αυτού του δέντρου, που με τόσο μεράκι φυτέψαμε και φροντίσαμε, είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας Γιάννης, Διονύσης και Πόλκα οι συνεχιστές του ονείρου, θα προσφέρουν με σύγχρονο βλέμμα, με τις σπουδές τους, τις εμπειρίες που απέκτησαν και την αγάπη που τους διακρίνει για προσφορά στο παιδί, όλα αυτά που είναι απαραίτητα για την προσχολική ηλικία.

Και μην ξεχνάτε, ότι τα παιδιά είναι επιστήμονες και εργαστήριό τους ολόκληρος ο κόσμος, όπως υποστηρίζει και ο John Medina * και για να τα βοηθήσουμε ν΄ανακαλύψουν αυτό το εργαστήριο θα πρέπει κι εσείς οι γονείς να φορέσετε τη «λευκή μπλούζα» του μικρού εξερευνητή και ν’ ανακαλύψετε σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό χώρο που θα εμπιστευτείτε το μαγικό, ΜΟΝΑΔΙΚΟ και τόσο όμορφο κόσμο της ηλικίας του παιδιού σας.

Πάντα κοντά στο παιδί

Γιώργος & Φροέλεν Σταθοπούλου

Οι Αξίες μας

Με σεβασμό στο παιδί κάναμε πράξη τις προσδοκίες των Γονιών!

Με άριστη γνώση του ρόλου μας οργανώσαμε επιστημονικά τις χαμένες αλάνες που παίξαμε εμείς, αλλά η σύγχρονη κοινωνία στέρησε από τα παιδιά μας. Ανοίξαμε νέους δρόμους στην Προσχολική Αγωγή και γενικότερα στην Εκπαίδευση.

Στόχος μας… Να δώσουμε στα παιδιά, όλα όσα τους είναι απαραίτητα για να δημιουργήσουν έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που κληρονομήσαμε εμείς…

Πώς βαφτίστηκαν οι εκπαιδευτικοί χώροι “φροέλεν” και “πόλκα-φροέλεν”:

Το “φροέλεν” και το “πόλκα-φροέλεν” είναι σύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών που οι ιδρυτές τους τα θεμελίωσαν, “με λογισμό και μ’ όνειρο”.

Φροέλεν (Φρόσω-Ελένη) Σταθοπούλου, Πόλκα (Πολυξένη-Κατερίνα) Σταθοπούλου-Χατζηιωάννου.

Δύο ονόματα Ελληνικά που αντιπροσωπεύουν τόσο τους ανθρώπους Γιώργο και Φροέλεν που εργάστηκαν μεθοδικά για να σμιλέψουν το χαρακτήρα και να πλάσουν την εικόνα του σχολείου, όσο και τα παιδιά τους Γιάννη, Διονύση, Πόλκα που έχουν παραλάβει ένα στέρεο οικοδόμημα με στόχο να εξασφαλίσουν την συνέχεια του και την προοδευτική του πορεία.

“Τ’ όνομά μας είναι η ψυχή που δώσαμε για να χτίσουμε με προσπάθειες και οράματα έναν Εκπαιδευτικό Όμιλο που μέσα του να χτυπά η καρδιά της Ελλάδας.”

Το 1977 ξεκινήσαμε με συναίσθηση μεγάλης ευθύνης, με γνώση και όραμα για να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και να δώσουμε το δικό μας στίγμα, στο χώρο της αγωγής και της εκπαίδευσης. Στο κέντρο της προσπάθειάς μας τοποθετήσαμε το παιδί σε όλες τις ηλικίες και τα στάδια της ανάπτυξής του και θελήσαμε να του προσφέρουμε όλες τις δυνατότητες για να καλλιεργήσει μια ισορροπημένη και αυτόνομη προσωπικότητα.

Μέσα σ’ αυτή την εκπαιδευτική μας πορεία, ποτέ δε σταματήσαμε να αναζητάμε, να ερευνούμε και να βελτιωνόμαστε καθημερινά για να κάνουμε την προσφορά στο παιδί ολοένα και πιο κοντινή στις ανάγκες και τους προβληματισμούς του, πιο σύγχρονη και πιο ανθρώπινη.